Het verhaal van: Mariska en Thijs

30 juli 2021
MARISKA & THIJSMARISKA & THIJS

Oostwold| 8.30 uur, aankomst bij Mariska.
Het zonnetje schijnt, de dagen ervoor heeft het alleen maar geregend dus dit is een wonder! Ik druk op de bel en Mariska doet open, haar make-up is al bijna af! ? Ik vraag of ik te laat ben en Mariska zegt: “Nee hoor, maar ik heb Demi (de visagist) even gebeld of ze eerder kon want ik zat in mijn hoofd in de tijdstress” Haha. Ik kom de kamer binnen en daar is inderdaad Demi bezig met de make-up, op de achtergrond galmt RadioNL door de speaker met ‘Kali’ van ‘Django Wagner.’ De sfeer zit er goed in!

Rustig begin ik mijn routine, foto’s van de make-up, foto’s van de details. Helemaal in mijn nopjes! Mariska is ook in haar nopjes want haar make-up blijkt ruim op tijd klaar te zijn! Het is tijd om naar Thijs en de kinderen te gaan.

Oostwold | 9.30 uur, een straatje verder waar Thijs en de kinderen rondhuppelen.
Demi en ik komen binnen en daar is Ellina, de zus van Mariska. Stress? Nee joh, waarom zou je stressen! De sfeer is kalm. Ellina is ceremoniemeester én kapster vandaag, een verantwoordelijke taak maar nuchter dat ze is maakt dat niks uit. Ik pak mijn tas uit, de kinderen zitten ondertussen in de make-up die wordt verzorgd door de buurvrouw. Én daar komt Thijs, de bruidegom. Bepakt en bezakt met boodschappen, boeketten en andere dingen. Nog even de laatste dingetjes opgepikt. De nervositeit is duidelijk aanwezig, tijdens ons kennismakingsgesprek was dit anders, Thijs was de typische man die zei: “Het mokt mie niks uut, geen stress, alles loopt zoals het loopt” maar dat is nu duidelijk anders ?

De jongste moet nog uit bed gehaald worden, die mag vandaag uitslapen. Nadat hij uit bed komt, kruipt hij nog even heerlijk voor de televisie waar een leuke Disney film op draait.

De voorbereidingen lopen voorspoedig en binnen anderhalf uur is iedereen helemaal klaar voor de First Look.

Oostwold| 11.00 uur, de jurk aan en elkaar voor het eerst zien.
Weer terug bij het ouderlijk huis zit Mariska inmiddels flink in de krul, zodra vader naar buiten loopt roept Ellina: “Hey Google, zet de radio op Q-music.. Héhé, even dat Nederlandse muziek af.” Daarna gaat de jurk aan, funny fact: een trouwjurk weegt gemiddeld 5 kg! Én wat voor jurk had Mariska, prachtig!

Vader komt terug en ziet zijn dochter in deze mooie jurk, de emotie is duidelijk voelbaar. Wat een bijzonder moment!

12.15 uur de hoeven kletteren over het asfalt, er komt een prachtige koets aan met daar in Thijs en de kinderen. Thijs belt aan, belt nog eens aan en bij de derde keer was het letterlijk scheepsrecht want de deur wordt geopend en daar staat zijn toekomstige vrouw voor de deur. Ze zien er beide geweldig uit.

Ennemaborgh, Midwolda| 12.45 uur
Wanneer de koets de Ennemaborgh nadert voor een mooie fotoshoot is het écht magisch. Alsof je in een sprookje beland bent. De oude lantaarns in combinatie met de koets is geweldig.
Het bos diende als mooie achtergrond van een leuke spontane fotoshoot.

Omdat we vroeger klaar waren dan gepland (een uur) mocht ik zelf ook nog een stukje mee touren op de koets met Thijs, Mariska en de kinderen. Wat een ervaring.

Boerderij Herman Dijkstra, Midwolda | 14.00 uur
Voordat ik naar Herman Dijkstra rijd maak ik de afspraak dat ik een seintje geef wanneer de koets mag gaan rijden, het paard wordt inmiddels onrustig want deze heeft er al een hele middag op zittenÉenmaal aangekomen bij Herman Dijkstra blijkt op de afgesproken tijd nog niet iedereen te zijn en ontvang ik een appje: “Kunnen we komen, het paard begint te steigeren” Ellina en ik riepen: “Iedereen in een rij, ze komen er aan” en enkele moment later komen ze over het prachtige bloemenpad richting de haag van mensen. Renee heeft alles weer in de nopjes geregeld, de stoelen staan mooi in een rijtje, de backdrop met bloemen staat er mooi bij, de ceremonie kan beginnen!

15.00 uur wordt het JA! woord gegeven en is het officieel, Mariska & Thijs zijn getrouwd.

15.45 uur gaat de mes in de taart, wat een geluk dat ik daar altijd een hapje van mag proeven!

17.00 uur
Er wordt gevraagd of iedereen even naar binnen wilt komen want het buffet wordt geopend, ook is de barbecue aangestoken en liggen er heerlijke dingen klaar voor ons om van te smullen. Als heerlijke afsluiter van de avond staan er heerlijke toetjes voor ons klaar.

20.30 uur
De kinderen zijn al een tijd aan het dansen, de dansvloer is warm. Maar wanneer de sterretjes aan gaan is het klaar voor de openingsdans, begeleid onder het nummer “You are the reason van Calum Scott en Leona Lewis” schuivelen Thijs en Mariska er lekker op los.

Wat een mooie en liefdevolle dag, Mariska & Thijs
Ik wens jullie veel geluk en liefde in de toekomst! Bijzonder dat ik hier bij mocht zijn!

Onze ervaring

Thijs & Mariska

Vrijdag 30 juli 2021, onze trouwdag! Voor ons de mooiste dag van onze leven, en Wilco mocht alles vast leggen. De foto's zijn prachtig, elke klein detail neemt hij mee, hij is enthousiast, vriendelijk, spontaan, precies, heeft ontzettend veel geduld, komt met leuke ideeën en is geweldig met kinderen! Door jou kunnen wij hier jaren op terug kijken, dankjewel. Liefs Thijs en Mariska.
Tinka en Martijn Volgende post Tinka en Martijn
Total: