Het verhaal van: Simone & Benny

12 september 2020
SIMONE & BENNY

Muntendam| 8.00 uur, aankomst bij Simone.
Ik loop verdwaald rond in de straat van Simone en Benny, ik had namelijk nummer 25 in mijn hoofd maar Simone had duidelijk aangegeven dat ik op nummer 19 moest zijn oeps…. Ineens hoor ik: “Hey jij, jij komt vast foto’s maken vandaag,” Laura die vandaag de verantwoordelijke taak als ceremoniemeester boven haar hoofd heeft hangen staat op de stoep. Ik kom binnen en merk dat iedereen zenuwachtig is behalve Simone. De ballonnen die buiten moeten staan blijken vroeg in de ochtend leeg te zijn gelopen en hingen er wat slap bij 😛 Gelukkig was Laura er en was het met een heliumtank al snel opgelost.

Ondertussen wordt zorgvuldig Simone haar make-up aangebracht. Daarna staat de kapper op haar te wachten.

Veendam | 9.30 uur, eens kijken hoe zenuwachtig Benny is.
Ik krijg een appje, je moet bij de Sluisweg zijn in Ommelanderwijk. Voor mij bekend terrein, hier ben ik opgegroeid. Ik rijd op de Sluisweg en zie direct een kleine mini Cooper staan die Benny & Simone van A naar B brengt vandaag. Hij is zodanig klein dat ik mij af vraag of de jurk van Simone daar überhaupt in past. Ik kom binnen en er heerst een heerlijk rustige sfeer, op de radio klinkt “de fiets van pa” en de pa van Benny zit lekker een krantje te lezen. We beginnen met een bakje koffie. Ik vertel dat we beginnen met het aankleden waarop Benny zegt: “Oh, ik heb mijn haar nog niet eens gedaan.” Typisch mannen…. Haha. Hij is 5 minuten in de badkamer en zijn haar is gedaan. De schoenen worden gestrikt, de stropdas gaat om en Benny is er helemaal klaar voor.

Muntendam | 11.30 uur, elkaar voor het eerst zien.
De ballonnen staan inmiddels rechtop, de buren hebben hun tuin versierd en de jurk gaat aan. Gelukkig is het een jurk met strikken i.p.v. de tijdrovende knopen. Het is 11 uur, nog een half uur voordat Simone haar vader haar voor het eerst ziet.. Rustig aan dus, althans, dat dachten wij. Ik had het luxaflexje omhoog gedaan zodat ik meer licht heb en ineens parkeert daar een dikke bus voor de deur. Simone haar vader besluit om een kwartier te vroeg te komen!! Snel alle ramen bedekt en vader aan de praat houden. Het moment van elkaar zien was erg emotioneel en bijzonder want Simone & Nardien hadden hun vader nog nooit in een pak gezien.

12.00 uur komt Benny om zijn toekomstige vrouw voor het eerst te zien. Ik sta voor bij de weg om hem op te vangen. Ik zie een grijze mini Cooper en roep: “Hij komt!” ook schiet ik al vol op plaatjes met mijn camera. De mini Cooper komt dichterbij en ik kom er achter dat dit de verkeerde auto is en Benny er niet eens in zit (haha.) Toevallig komt Benny twee auto’s verder wél aan. Benny loopt door de gang richting Simone en ze zeggen telepathisch tegelijkertijd: “Jeetje wat zie jij er mooi uit!”

Muntendam | 12.30 uur
We komen aan bij de Heemtuin voor een mooie shoot in de heide die vol in bloei staat. Halverwege zegt Benny: “Ik moet even naar de auto, ik ben iets vergeten.” Simone weet van niks. Even later komt Benny met een picknickmand aan om lekker te picknicken. De fles wijn wordt gepopt en er wordt geproost op deze mooie dag.

Noordbroek | 14.00 uur
Iedereen staat bij de Mausel waar vandaag de rest van de dag gevierd wordt. De zenuwachtige gezichten kijken allemaal één kant op, namelijk naar het gangpad waar Simone & Benny straks door rijden.. En ja hoor, daar komen ze aan!

14.30 uur wordt het JA! woord gegeven en is het officieel, Simone & Benny zijn getrouwd!

15.30 uur bezoek van het dekkersnest & taart snijden
Een bijzonder moment, de cliënten van Simone haar werk komen langs om een lekker stukje taart mee te eten. De mensen van de woongroep keken hun ogen uit toen ze Simone in haar mooie jurk zagen. Een sprookje.

De taart staat klaar, er mag gesneden worden maar hoe snijd je een taart met z’n tweeën? Dit was toch iets makkelijker dan gedacht en wat was hij heerlijk!! Even daarna wordt ook het snoepjes-buffet geopend.. Één zoete gekkigheid!

17.00 uur Barbecue
Er wordt gevraagd of iedereen even naar binnen wilt komen want het buffet wordt geopend, ook is de barbecue aangestoken en liggen er heerlijke dingen klaar voor ons om van te smullen. Als heerlijke afsluiter van de avond staat de ijskar op ons te wachten met daar achter de zon die onder gaat. Hier hebben we natuurlijk gebruik van gemaakt en gelukkig maar want wat een pracht plaatjes!

Wat een mooie dag, Simone & Benny, ik wens jullie veel geluk en liefde in de toekomst! Bedankt voor deze mooie dag.

Alloway Vorige post Alloway
Volgende post Beschermd: Mart
Total: