Het verhaal van: Kyra & Hendrik

19 juli 2019
KYRA & HENDRIK

Winschoten | 9.00 uur

Ik druk op de deurbel, de kapper komt en dit is de eerste activiteit van deze lange mooie dag. Sophie (2) (de dochter van Kyra & Hendrik) doet samen met Merlin de deur hyperactief open. “Wilcoooooo!” Sophie ken ik van mijn werk, de kinderopvang. Voor haar is het vandaag de eerste bruiloft van haar leven, wat een indrukken. Wanneer de jurk van Kyra aan is getrokken, wilt Sophie dit uiteraard ook. Want ook zij heeft een mooie Jurk die lijkt op die van mama. En vervolgens doet ze dolgraag mee met het make-uppen, wat nogal kietelt!

11.00 uur, het is tijd om naar Hendrik te gaan, die op zijn dooie gemakje staat te wachten op mij in een huis aan de andere kant van de stad. “Heb je al zenuwen?” Vraag ik. “Neuh hoor” zegt Hendrik. Terwijl zijn vrouw zenuwslopend thuis zit. Ik merkte zelf wel wat zenuwen bij Hendrik. Maar dit gaf hij niet toe. Het pak gaat aan, tsja.. Hoe werkt dit allemaal? 1 knoop dicht, 2 knopen dicht? Dat is de vraag.

12.00 uur, elkaar voor het eerst zien. Dat blijft altijd een spannend moment, zelfs voor mij. Ik voel de zenuwen van het wachten.. en daar komt Hendrik, in zijn mooie VW bus.
Wat zien ze er prachtig uit!

Bedum | 14.00 uur

De familie staat vol zenuwen en vreugde te wachten tot het oranje VW busje aan komt bij het gemeentehuis. Yoran (de broer van Kyra) staat met zijn armen over elkaar te wachten op een afstandje en roept ineens: “Doar komm ze!”

Sophie kijkt terwijl zij het busje uit stapt haar ogen uit dat iedereen er is!

14.15 uur wordt het JA! woord gegeven en is het officieel, Kyra & Hendrik zijn getrouwd!

15.30 uur is het tijd voor groepsfoto’s in de volle, warme zon. Maar we mogen niet klagen, het is heerlijk weer voor een bruiloft! Mijn nek was verbrand maar dat was het waard. Het organiseren van wie met wie op de foto moest, werd geleid door een mooie schema die Kyra gemaakt had, dit ging allemaal sneller dan verwacht en we hadden dus aan het einde nog mooi de tijd voor losse foto’s van Kyra & Hendrik.

18.20 uur wordt de heerlijke bruidstaart aangesneden nadat we een volledige hoofdgerecht achter de kiezen hebben wat overigens HEERLIJK! was. De tap is inmiddels ook aangesloten en iedereen is klaar voor de openingsdans, want ja… Alloway komt optreden. Dat belooft een knalfuif voor jong en oud.

20.00 uur gaan de voetjes van de vloer en is de tap inmiddels al 3x vervangen, zoals de barman zei: “Jullie kenn’n d’r wat van! ‘K zal weer’n naaie pakk’n!.”

Wat een mooie dag, Kyra & Hendrik, ik wens jullie veel geluk en liefde in de toekomst! Bedankt voor deze mooie dag.

Alloway Volgende post Alloway
Total: