Het verhaal van: Dieuwertje en Uria

16 januari 2024
Het verhaal van
DIEUWERTJE & URIADIEUWERTJE & URIA

23 september 2023, de dag van Dieuwertje en Uria. Iets waar ze lang op hebben gewacht en tot in de puntjes hebben voorbereid.

Voor mij was het een heuse survivaltocht, want een dag van tevoren gebeurde er iets wat voor een bruidsfotograaf het WORST-CASE-SCENARIO is. Ik kreeg de griep, koorts en daar bovenop een keelontsteking, maar besloot de bruiloft van Dieuwertje en Uria gewoon te draaien met wat paracetamol en Antiflu. In de ochtend reed ik rond 7.30 uur richting Fluitenberg, voor mij een rit van ongeveer 2 uurtjes. Van dit soort ritjes kan ik intens genieten, zeker met wat heerlijke muziek. Ik herinner me nog dat Eros Ramazzoti zijn live-album afspeelde in de auto. Genieten!

Ik arriveerde rond 9.30 uur bij De Schildhoeve in Fluitenberg, een prachtige locatie met een gigantische tuin en een strak gerenoveerd pand. Alle ingrediënten voor een geweldige bruiloft waren aanwezig. Bij binnenkomst zag ik allerlei mensen heen en weer lopen, dingen regelen, maar Dieuwertje en Uria waren nog nergens te bekennen. Snel daarna kwam Dieuwertje aan met de auto. Ze was hyped voor deze dag, super enthousiast. Leuk om te zien.

We begonnen met haar en make-up, verzorgd door Manon (hairbymanon) en Nathalie (stralendebruiden), een top-team. Dieuwertje liet zich lekker in de watten leggen en liet alles op haar afkomen. Groot gelijk, want nu was het tijd om te relaxen en de dag te laten gaan zoals die gaat.

Uria kwam iets later aan in een dikke FORD F250 uit 1979, die we later natuurlijk zouden benutten tijdens de fotoshoot. Bij het zien van deze Ford schoot er van alles door mijn hoofd voor de fotoshoot, de auto inspireerde me enorm. Uria was iets zenuwachtiger dan Dieuwertje, maar had er natuurlijk net zoveel zin in als zijn “Dieuw”.

We besloten onder begeleiding van Uria’s vader het pak aan te trekken. Dit duurde niet heel lang, alsof ze thuis hadden geoefend! De sfeer was gemoedelijk, en tegelijkertijd begonnen de zenuwen bij iedereen op te borrelen. Wat staat er te gebeuren? Hoe zou de ceremonie gaan? Zou het droog blijven?

Ik sloot weer aan bij Dieuwertje, die inmiddels klaar was met haar en make-up, echt prachtig! De oorbellen gingen in, en het grote moment was daar: de jurk mocht aan. Ook aan Dieuwertjes kant werden de zenuwen steeds meer voelbaar. Dieuwertje zei: “Kan iemand alsjeblieft kijken waar Uria is? Niet dat hij mij al ziet.” Maar gelukkig was Uria ver weg en hoefde Dieuwertje zich daar geen zorgen over te maken. Haar moeder en beste vriendin hielpen haar om in de jurk te stappen, deze zat als gegoten. Prachtig!

In de mooie tuinen van De Schildhoeve stroomden de gasten binnen, begeleid door een rustig pianolied gespeeld door Sander (Atyourservice). Michel (meesterlijktrouwen), de BABS van vandaag, maakte kennis met iedereen en gaf het startsein zodra iedereen zat. De piano klonk, en Uria kwam met zijn moeder oplopen, een mooi en emotioneel moment.

STILL DRE werd gespeeld op het keyboard, en daar kwamen “the beer boys,” Natan en Ruel, de broers van Uria. Er verschenen ijskoude Hertog-Jan biertjes uit hun mand, iets waar iedereen wel zin in had! Uria stond klaar, en daar kwam zijn “Dieuw” aan. Hij had haar nog niet gezien, en de spanning was zichtbaar aanwezig. Toen Dieuwertje op kwam lopen met haar moeder, volgde er een groot applaus. Uria keek ontzettend trots, lief om te zien.

De ceremonie werd gestart, Michel vertelde leuke verhalen over het leven van Dieuwertje en Uria, vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten tot nu. Michel was erg interactief met het publiek, wat zorgde voor een luchtige sfeer met flink wat humor. Bij de geloften werd er gelachen maar ook gehuild. En Uria had een verrassing in petto voor Dieuwertje: hij zong een eigen versie van “Ik heb je lief – Paul de Leeuw” voor haar. Daarna nam Michel het zingen over met “Zijn het je ogen – Danny Vera” Een mooi moment.

Maar een ceremonie is natuurlijk geen ceremonie zonder het JA-woord, en ja hoor, dat werd gegeven, overduidelijk! Om 14.49 uur was het officieel: Dieuwertje en Uria waren getrouwd. De ringen werden uitgewisseld, en er volgde een mooie kus voor al hun dierbaren die vandaag aanwezig waren.

Het begon zachtjes te regenen, en ik hoorde mensen in het publiek zeggen: “Ach, als dit het is, dan blijven we mooi zitten.” Dieuwertje en Uria verlieten de ceremonie, en van zachtjes regenen veranderde het ineens in stortregenen. Er ontstond complete chaos (hilarisch!). Ik zag mensen rennen naar de tent, de muzikant ontkoppelde snel zijn dure keyboard, en binnen no-time waren alle spullen van de ceremonie verdwenen.

Het was tijd voor de fotoshoot, een shoot in een mooi bos in de buurt van De Schildhoeve. Uria had geregeld dat we met de pick-up truck de natuur in mochten, en dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Het was een modderig gebied, dus besloten Joost (Great Takes) en ik samen met Milou en Hans in de achterbak te springen. Een hobbelige maar geweldige rit!

De fotoshoot was er een voor in de boeken. Intiem, liefdevol, humoristisch, alle ingrediënten voor een zeer geslaagde serie. De samenwerking tussen Joost en mij verliep soepel, wat het zowel voor video als foto tot een groot succes maakte.

We reden terug naar De Schildhoeve, waar de champagne koud stond. Proost! Terwijl iedereen het bruidspaar feliciteerde en er leuke speeches werden gegeven, werden de tafels mooi gedekt, en verspreidde zich een geur van lekker eten, want het menu was uitgebreid. Zo stond huisgemarineerde zalm, gegrilde medaillon van diamanthaas en carpaccio op het menu. Iedereen genoot en er werd heerlijk gegeten en gekletst.

Na het eten stond er een heerlijk toetje klaar, een taart aangekleed met bloemen, een mooi geheel! Tijdens het aansnijden klonk de soundcheck van Atyourservice door de ruiten van de oude boerderij. Het was tijd voor een feestje, en wanneer iedereen uitgebuikt was, begon Atyourservice met een ruim assortiment van muziek uit de jaren 80 tot heden, voor ieder wat wils.

Opeens klonk: “Kom pak je lasso maar!” Uria en Dieuwertje kwamen de zaal binnen in cowboyhoeden en met lasso’s. Ze vingen mensen uit het publiek, en het feest was nu echt begonnen!

Een zeer geslaagde dag waar ik met veel plezier op terugkijk.

Uria & Dieuwertje, ik wens jullie ontzettend veel geluk en liefde in de toekomst. Enorm bedankt dat ik bij deze prachtige dag aanwezig mocht zijn! ❤️

Leveranciers:

Tent, catering, personeel : De Schildhoeve
Kapper Dieuwertje: Hairbymanon
Make-up Dieuwertje: Stralendebruiden
Bloemen en bruidsboeket: Bloemen Petersen Meppel
Muzikant: Atyourservice

"We zijn heel blij met de foto's die Wilco van onze bruiloft heeft gemaakt! Hij heeft de sfeer en emoties van de dag goed vast weten te leggen. Op een spannende dag als onze trouwdag zorgde hij mede voor een relaxte sfeer.
Wilco is flexibel en fijn in het contact. Hij dacht enorm goed met ons mee, stond open voor onze wensen en dit is te zien in het eindresultaat!"

Uria & Dieuwertje

Total: