Het verhaal van: Jannet en Jan-Jaap

17 juni 2023
Het verhaal van
JANNET & JAN-JAAPJANNET & JAN-JAAP

9.00 uur – Groningen
Ik rij met o.a. Guns’n Roses en Pearl Jam op de achtergrond richting Jan Jaap en Jannet, want er wordt getrouwd vandaag! Jannet zit al heerlijk met een kopje thee en laat zich verwennen door de visagist die vandaag haar en make-up verzorgd. Jan Jaap daar in tegen is druk heen en weer, hij verzamelt zijn spullen en smeert broodjes in de keuken voor alle daggasten die langs komen. In mijn ooghoek merk ik iets op wat zwaait naar mij, een Chinese gelukskat. Het blijkt dat Jan Jaap deze al jaren spaart en dat deze katten verspreid zijn in het huis, hij heeft wel wat moeten minderen toen Jannet en Jan Jaap gingen samenwonen maar dat geeft niks aldus Jan Jaap. Leuke details!

10.00 uur, ik loop met Jan Jaap naar de locatie waar hij zijn pak aan gaat doen, een paar huizen verderop. En ik moet zeggen… Jan Jaap gaat dit goed af, in een recordtijd van 10 minuten heeft hij zijn gehele pak aan en is hij helemaal klaar voor de first-look.

11.00 uur, ook Jannet mag haar jurk aan doen, een moment waar zij de hele dag op gewacht heeft. Wat zijn dit toch prachtige jurken, écht vakwerk en bijna een kunstwerk te noemen. Jannet straalt van oor tot oor terwijl ze de jurk in stapt. Het geurtje van Chanel wordt op gedaan en Jannet is er helemaal klaar voor!

13.00 uur, Jan Jaap staat met zijn rug naar de voordeur, achter hem staat de prachtige Rolls Royce uit 1959. Écht een plaatje! ? De first-look is een liefdevol moment, ze genieten beide volop als ze elkaar zien. Trots stappen ze de Rolls Royce in om richting de Stefanuskerk te gaan.

13.45 uur – Stefanuskerk Groningen
De Rolls Royce stopt voor de de kerk, hun dierbaren staan hun op te wachten en er volgt een luid applaus. Sandra, de babs van vandaag verwelkomt hun bij de ingang van de kerk. De ceremonie kan beginnen.
In de voorste rij zitten o.a. de kinderen van Jan Jaap en Jannet, zij zijn overduidelijk trots. Erg leuk om te zien.

Sandra maakt er een leuke ceremonie van, er wordt veel gelachen om de verhalen die zij verteld over het bruidspaar. Om 14.18 uur zegt Sandra: “Dan mogen jullie gaan staan en elkaar de rechter hand geven.”

14.21 uur geven Jan Jaap en Jannet elkaar het JA! woord. Er volgt een liefdevolle kus en de ringen worden uitgewisseld.

Na de ceremonie volgt er een fotoshoot rondom de kerk, even weg uit de drukte en een momentje voor het bruidspaar zelf. Heerlijk!

16.00 uur – Boerderijcafé Mausel
Wanneer Jan Jaap en Jannet aankomen staat iedereen hun op te wachten bij de ingang van Mausel. De champagne is ingeschonken en wordt direct uitgedeeld om te toasten. Gek genoeg staat de taart er nog niet, al snel horen wij dat deze aan het smelten was in de felle zon. De taart wordt tevoorschijn gehaald en aangesneden, hij smaakt heerlijk!

18.00 uur, het diner wordt geserveerd door Annelies en haar team, alles vers bereid met de groenten uit de tuin. Een echte aanrader als je een heerlijk diner wilt.

20.30 uur, de cocktails worden uitgeserveerd en het feestje kan beginnen, iedereen laat hun beste dansmoves zien en aan gezelligheid geen gebrek.

Jan Jaap & Jannet,
Ik wens jullie ontzettend veel geluk en liefde in de toekomst. Enorm bedankt dat ik bij deze prachtige dag aanwezig mocht zijn! ❤️

"Wilco, we zijn blij dat jij onze fotograaf was op onze bruiloft. Je hebt deze fantastische dag vastgelegd op beeld in de sfeer zoals we die dag ervaren hebben. Ontspannend en genietend van alle mooie momenten. Al deze momenten heb jij met oog voor detail vastgelegd.
Wanneer we de foto's bekijken, dan beleven we al deze momenten opnieuw en komen we weer helemaal in de sfeer van die dag. Dat is een groot compliment. Al onze wensen heb je vastgelegd en daarnaast nam je alle tijd voor al onze wensen op de momenten dat het kon. Alle mooie foto's en de manier waarop ze tot stand zijn gekomen vormen een waardevolle herinnering."

Jan Jaap en Jannet

Total: