Het verhaal van: Johanna & Sander

29 juli 2023
Het verhaal van
JOHANNA & SANDERJOHANNA & SANDER

8.30 uur | Sappemeer
Onderweg naar Sappemeer zijn de wolken dik verpakt en het is de vraag of het droog blijft vandaag.. Maar iedereen duimt mee voor goed weer. De deur staat al open en Demi is al druk bezig met de make-up, “het is wel wat.. die poederkwast!” Aldus Johanna. Maar Johanna vindt het leuk om even lekker in de watten gelegd te worden. Dat hoort bij een bruiloft 🙂

Al snel komen Johanna haar kinderen Jaeda en Jarren ook even de hoek om kijken hoe de make-up eruit ziet. De kleinste, Julius ligt nog lekker op bed. De kinderen reageren enthousiast en zijn duidelijk blij voor hun moeder. Na de make-up vertrekken we gezamenlijk naar de kapster. Johanna is helemaal klaar, alleen de jurk moet nog aan. We rijden terug naar huis en één straat verderop is Sander bezig met de voorbereidingen. Johanna wordt al zenuwachtiger, ze is bang dat Sander haar ziet onderweg. Maar gelukkig is Sander nergens te bekennen.

11.00 uur loop ik naar Sander, zijn beste vriend en vader helpen hem mee met het aankleden. Alles gaat voor de wind tot de stropdas aan de beurt is. Gelukkig heeft Stijlmeester een stap-voor-stap video hoe je deze knoopt. Een leuk moment!

12.00 uur is het tijd om de jurk aan te trekken, en wat heeft Johanna een prachtige jurk. Ze wordt goed geholpen door iedereen, wanneer Johanna in de jurk gehesen is, blijft Julius maar zeggen: Wauw! Wauw!

12.15 uur, een kwartier eerder dan gepland is Johanna helemaal klaar.. Ze ziet nog wat stofjes liggen dus besluit in die kwartier nog even te stofzuigen, I want to break free gaat aan op de speaker en de stofzuiger gaat door de woonkamer. Hilarisch!

12.30 uur, het huis is schoon en Sander heeft een seintje gekregen dat wij er klaar voor zijn. De spanning is om te snijden. De first-look is magisch en laat Sander sprakeloos achter. Johanna zegt: “En…. Wat vind je ervan!?” Sander antwoord: “Prachtig!!!” Het eerste wat hij kan zeggen na het zien van Johanna. En geef hem eens ongelijk. Johanna ziet er prachtig uit.

13.30 uur | Boerderijcafé Mausel, Noordbroek
De ceremonie buiten of binnen, die vraag spookt de hele dag rond aangezien het weer erg wisselvallig is. Johanna en Sander gokken het er op, we gaan buiten trouwen! Voor mij als fotograaf een verlossend woord, fotograferen in natuurlijk licht is namelijk het allermooist.

De wind raast om ons oren maar het is droog! Jacqueline is de BABS vandaag, zij verteld een heerlijk verhaal over hun liefde. Tijdens het verhaal valt Julius van het bankje, hij grijpt direct naar zijn arm en ik hoor iemand in het publiek zeggen: “O nee, die is gebroken.” Iedereen heeft hoop dat het niet zo is maar het is overduidelijk dat Julius veel pijn heeft. Erg vervelend voor hem!

14.55 uur zeggen Johanna en Sander JA! tegen de liefde. Er volgt een lange, intieme kus. Bij het ringen schuiven wordt er iets opmerkelijks bij gepakt, er verschijnt namelijk een potje vaseline zodat “het niet zo stroef gaat.” Zó grappig!

Het uur na de ceremonie is een hectisch uurtje, de huisartsenpost word gebeld en Julius kan pas laat terecht. Gelukkig wordt er goed voor hem gezorgd door familieleden en vrienden. De planning wordt even op de kop gegooid maar al snel gaan we weer verder. Wat heb ik een respect voor Johanna en Sander.

16.00 uur beginnen we aan de groepsfoto’s met daarna aansluitend de fotoshoot. Even de rust in en samen zijn, iets wat het bruidspaar overduidelijk koestert. Dit levert mooie intieme plaatjes op.

18.00 uur beginnen we aan ons welverdiende diner, heerlijke (huisgemaakte) salades en vlees van de barbecue. Het nieuws komt al snel dat Julius klaar is in het ziekenhuis en inderdaad zijn arm gebroken heeft. Wanneer Julius aanschuift bij het diner is er niks meer aan de hand. Hij is weer helemaal van ouds, vrolijk en enthousiast.. Gelukkig!

21.00 uur wordt de dansvloer geopend met een mooie openingsdans, de biertjes vloeien rijkelijk door de tap! Het feest barst los.

Johanna & Sander,
Ik wens jullie ontzettend veel geluk en liefde in de toekomst. Enorm bedankt dat ik bij deze prachtige dag aanwezig mocht zijn! 
❤️

"Wat een goede keuze om Wilco de Haan te vragen onze fotograaf te zijn bij ons huwelijk!
Wilco is een spontane, energieke, lieve fotograaf die onze dag prachtig in beeld heeft gebracht. Met oog voor detail en goed ingespeeld op de gebeurtenissen tijdens de dag! Met jouw humor stelde je ons tijdens de fotoshoot op ons gemak.
Kortom: fantastisch mooie foto's die ontroeren, ons laten lachen en voor ons een blijvende herinnering zijn aan onze grote dag!
Super gedaan Wilco! Jij bent echt een aanrader!"

Liefs Sander en Johanna

Total: