Het verhaal van: Marike & Jan-Peter

1 mei 2022
MARIKE & JAN-PETERMARIKE & JAN-PETER

Foxhol| 8.30 uur
Ik kom aan bij het huis van Marike & Jan-Peter, het is hun dag want ze gaan trouwen vandaag! Ik had die nacht wat slecht geslapen door de gezonde spanning en met een slaperig hoofd belde ik aan. Mariska doet open, zij verzorgt haar en make-up vandaag, dit is ontzettend belangrijk want wat maakt dit de foto’s mooier op een dag als deze.

Eenmaal in de woonkamer is Marike nog nergens te bekennen. Wanneer ze binnenkomt zie ik bij haar totaal geen zenuwen, dat is mij direct duidelijk. Alles op z’n tijd want de planning van vandaag is rond en waarom zou je dan nog stressen? Ik hou wel van deze instelling maar ik weet uit ervaring dat veel bruiden en bruidegoms dit meestal anders ervaren. Maar bij Marike is dit totaal niet aan de orde. Ze gaat zitten en zegt: “Ik ben er klaar voor!” en Mariska begint met het haar van Marike. Ondertussen komt Harry binnen, hij is de videograaf vandaag. Een zeer belangrijke taak. Er heerst een ontspannen sfeer in huis en ik begin aan mijn “flatlay”, op een flatlay leg ik alle spullen die voor het bruidspaar belangrijk zijn voor deze dag, denk aan: De uitnodiging, de parfum, het boeket, de schoenen, de sieraden en natuurlijk de ringen. Alles in één plaatje!

Na de make-up ga ik samen met Harry naar Jan-Peter, hij heeft vannacht geslapen in het Van der Valk hotel in Zuidbroek.

Zuidbroek | 10.00 uur
We komen aan bij het hotel en lopen naar binnen, de receptionist zegt: “Moet u bij het hotel zijn, dan bent u hier verkeerd.” We hebben er nooit bij stilgestaan dat het hotel naast het restaurant te vinden is. We lopen naar buiten en ik bel Jan-Peter met de vraag waar we moeten zijn, aan zijn stem is héél duidelijk te horen dat de zenuwen bij hem het omgekeerde zijn van Marike. Hij klinkt zenuwachtig. Ik zeg: “Jan-Peter! Ben je zenuwachtig?” waarop hij heel stoer antwoord: “Oh nee hoor, dat valt wel mee” Ik heb hem nog lang er mee geplaagd want ik toch duidelijk zenuwen. We komen aan in zijn hotelkamer, een mooie lichte kamer waar ik als fotograaf erg blij van wordt. Jan-Peter zijn moeder is ook aanwezig en Ed (de ceremoniemeester) komt ook binnen. Hij is druk heen en weer met de bloemen en andere dingen die nog geregeld moeten worden. Jan-Peter kleed zich aan, dit blijkt iets moeilijker te zijn dan je denkt. Hoe zet je een manchetknoop vast, welke knopen moeten dicht van je colbert, hoe strik je een stropdas? Uiteindelijk gaat het Jan-Peter aardig goed af en ziet hij er uit om door een ringetje te halen.

Onder het aankleden klopt een hotel-medewerker op de deur, Jan-Peter doet open ze zegt: “Ik kom de boel versieren als verassing voor vanavond” Dit had Jan-Peter nou net niet moeten horen, knullig maar wat hebben wij gelachen hier om. Wat een stunt.

Foxhol| 11.00 uur
Ik kom aan bij Marike om foto’s te maken van het aantrekken van de jurk, ik loop naar boven en zie dat Marike de jurk al aan heeft. Zou de spanning nu tóch echt aanwezig zijn? Aan haar gezicht te zien, wel!

11.30 uur (first-look)
Marike staat in de deuropening, Jan-Peter komt met een grote BMW de hoek om en gaat staan op de oprit. Op dit moment voel ik de zenuwen bij zowel Jan-Peter als Marike. Marike tikt Jan-Peter aan op zijn schouder en draait zich om. Wauw wat ziet Marike er mooi uit, maar ook voor Marike is dit nieuw, Jan-Peter netjes in pak. Het geluk straalt van ze af, dit is erg leuk om te zien.

Hoogezand| 12.00 uur
We komen aan bij het Gorechtpark van Hoogezand en wow wat is dit park groot! Ik had er zelf nog nooit van gehoord en wist niet dat dit park in Hoogezand zat. Het was constant spannend want het was een regenachtige dag maar we gokten het er op. Het zou volgens buienradar een uur droog blijven. Éénmaal op ons plekje aangekomen, stonden ze beide van oor tot oor te stralen. Zó leuk! Maar de eenden in het Gorechtpark vonden er wat anders van, “terroreenden” kan je ze noemen. Ze kwamen steeds dichterbij en gingen op de jurk van Marike staan en de schoenen van Jan-Peter bleven ook niet ongedeerd. Na het wegjagen hadden we eindelijk het moment om prachtige plaatjes te schieten. Maar al snel begon het te regenen en moest het bruidspaar schuilen onder de paraplu, voor mij was dit de uitgelezen kans om leuke plaatjes te schieten van dit moment.

Boerderijcafé Mausel, Zuidbroek| 13.30 uur
Ik ben weer terug op dit toch wel vertrouwde plekje, boerderijcafé Mausel. Al snel komt de BMW het terrein op, Jan-Peter doet de deur open en helpt Marike de auto uit, per ongeluk trekt hij aan Marike’s haar waarop Inge zegt: “Zo Jan-Peter, wat een Lil kleine praktijken hier, kan het wat rustiger?” Wat hebben we hier om gelachen!

Annelies staat ons binnen op te wachten en wat ziet de locatie er weer prachtig uit. De kaarsjes branden, de kopjes en schotels staan prachtig opgedekt en het barst van de details. Zó knus!

14.00 uur
Ed zet zijn gitaarspel in, Inge begint te zingen en daar komen ze. Jan-Peter en Marike lopen de ceremoniezaal binnen, ze zien er prachtig uit.

14.20 uur

Het JA! woord wordt gegeven en is het officieel, Jan-Peter en Marike zijn getrouwd. Ze doen de ringen bij elkaar om en er volgt een lange kus!

14.45 uur
De taart wordt zorgvuldig aangesneden maar wat is dit eigenlijk lastig met z’n tweeën, gelukkig zorgt Mausel voor de rest van de puntjes.

17.00 uur
Iedereen zit aan tafel te wachten op het heerlijke zelfgemaakte 4-gangen diner, de geur van het heerlijke eten verspreid zich door het gebouw en iedereen heeft inmiddels trek gekregen.
Na dit heerlijke diner was iedereen klaar om naar de officiële inzegening van de kerk te gaan.

Vrijheidskerk, Hoogezand| 19.00 uur
Trouwen in de kerk is voor mij iets geheel nieuws, ik vond het af en toe lastig of ik overal foto’s van mocht maken maar al snel zei de dominee van de kerk: “Het maakt niet uit waar je wilt staan, waar je foto’s van wilt maken of hoe je het doet, doe het goed en zorg dat je op je gemak bent!” Ik was daarna los en de foto-inspiratie kwam van alle kanten. Ik wist niet wat ik kon verwachten en liet het totaal op me af komen.

Een avond vol muziek, samen zijn en herinneringen. Ik vond het mooi om eens meegemaakt te hebben.

Marike & Jan-Peter,
Ik wens jullie veel geluk en liefde in de toekomst. Enorm bedankt dat ik bij deze prachtige dag aanwezig mocht zijn om zulke dierbare foto’s te schieten! ❤️

"Een fotograaf voor je trouwdag is een belangrijke keuze, je kijkt er een leven lang op terug. Met Wilco zit je zeker goed! Hij is een relaxte en sociale jongen met oog voor detail, gevoel voor het juiste moment en hij mengt super leuk met je gasten. Zonder dat je het echt merkt, maakt hij de mooiste foto`s. Hij is ook nog eens super snel het aanleveren van de foto`s. Al met al een pareltje, wij zouden hem aan iedereen willen aanraden."

Marike & Jan-Peter

Total: