Het verhaal van: Petra en Ralf

13 mei 2023
Het verhaal van
PETRA & RALFPETRA & RALF

Bedum | 7.30 uur
Vandaag is de bruiloft van Petra en Ralf, ik begin om 7.30 uur bij Petra. Met een lekkere podcast van Aaf en Lies rij ik naar Bedum. Aangekomen bij Petra heerst er een rustige sfeer, Nolan ligt in de box met een big-smile, een warm welkom! Edith van Charming Brides is al druk bezig met het haar en make-up en langzaam komt het zonnetje door de ramen. Het beloofd een heerlijke dag te worden. Ralf en Mia komen ook binnen, zij zijn even lekker in bed blijven liggen. Mia, de dochter van Ralf en Petra heeft er overduidelijk veel zin in, ze is heerlijk enthousiast! Ze heeft cadeautjes meegenomen van de kinderopvang, een mooie slinger en een beschilderde canvas. Trots dat ze is, want ook zij heeft meegewerkt aan deze knutselwerkjes voor haar papa en mama.

Rond 9.30 uur vertrekken Ralf en ik naar een mega vette barbier aan de Stationsweg in Bedum, Le Tondeur. Een zaak met een vintage touch. Tijdens het fotograferen word ik aangestaard door een gigantische everzwijn die midden in de zaak hangt.

Nadat alles netjes is bijgewerkt vertrekken we naar het ouderlijk huis van Ralf, het pak gaat aan. Ralf zijn vader zit heerlijk met een bakje koffie weggezakt in de bank. Ralf word tijdens het aantrekken van zijn pak geholpen door zijn beste vriend. Het strikken van de stropdas laten ze over aan de vader van Ralf, ook de pochet is niet gemakkelijk maar Ralf ziet er tiptop uit en is helemaal klaar voor het grote moment. De first-look.

12.00 uur gaat eindelijk de jurk aan, eigenlijk altijd het moment waar ik niet op kan wachten (en de bruid waarschijnlijk ook niet.) Petra heeft een goed team om zich heen, vooral Mia helpt met het perfectioneren van de jurk. Elk stofje wordt gecheckt en recht gelegd. Zo leuk om te zien hoe kinderen op een dag als deze betrokken zijn.

13.00 uur gaan de benen van Petra nog even op de stoel, nog heeeeel even relaxen en dan ziet ze Ralf. Ralf komt ondertussen aangereden in zijn dikke Rover uit 1938. De zenuwen zijn nu toch echt wel zichtbaar terwijl hij staat te wachten in de tuin. Langzaam komt Petra aanlopen en geeft hem een knuffel, een heerlijk moment!

14.00 uur – Fraeylemaborg Slochteren
De fotoshoot vind plaats bij de Fraeylemaborg, Petra en Ralf worden warm onthaald door alle terrasgangers. De fotoshoot was er één met veel humor, altijd fijn.

15.30 uur – Boerderijcafé Mausel
Petra en Ralf komen aan bij Boerderijcafé Mausel, ze worden opgewacht door al hun dierbaren die een luid applaus geven als ze de auto uitstappen. De ceremonie kan beginnen!

16.22 uur wordt er volmondig JA gezegd, Petra en Ralf zijn officieël getrouwd! De kurk plopt van de champagnefles en er wordt getoast op een liefdevolle toekomst.

Het diner was geheel naar wens geregeld, namelijk Italiaans. Iets waar Petra en Ralf erg van houden. Een leuk buffet van pasta’s, salades en ander lekker eten. En dan bof ik… ik mocht mee eten!

20.30 uur, al het eten is gezakt en het bier wordt getapt. Het is tijd voor een feestje! Petra met de voetjes van de vloer samen met haar dochter en familie, Ralf opent met zijn vrienden een speciale fles whiskey om hiermee de avond in te luiden. Een persoonlijke touch is altijd zo leuk.

Petra & Ralf,
Ik wens jullie veel geluk en liefde in de toekomst. Enorm bedankt dat ik bij deze prachtige dag aanwezig mocht zijn! ❤️

"Wilco is een goeie fotograaf die veel positieve energie uitstraalt. Je kan goed merken dat Wilco veel plezier heeft in wat hij doet. Hij denkt goed mee over de wensen en legt alles prachtig vast. Ook was hij leuk in de omgang met onze gasten. Wilco heeft goede, creatieve en vrolijke ideeën. Wij zijn erg tevreden met onze foto's en keuze in Wilco als onze fotograaf voor onze bruiloft"

Petra en Ralf

Total: